Donderdag 14 juni... | Lys massage

Donderdag 14 juni...

Lieve oma,

Donderdag 14 juni…de dag is nog jong als jij je ogen sluit en je laatste adem uitblaast. 

Exact zes weken eerder vertelden de dokters jou dat je kanker had en niet meer zou genezen. Je voelde je al een tijdje niet goed, maar klaagde nooit. Toen we met z’n allen aan de alarmbel trokken, was het te laat. Er volgende intense weken, met als laatste halte de palliatieve eenheid. 

Kan je ooit genoeg afscheid nemen? Ik denk het niet, maar toch kan ik vrede nemen met hoe we samen intieme momentjes hadden en konden tonen hoe graag we elkaar zagen. Je was zo sterk, lieve oma. Eén keer zag ik de tranen in de ogen: het moment waarop ik je zachte huid streelde, er niet gesproken werd maar er met onze ogen zoveel ‘gezegd’ werd. Dat ik genoten heb van je gezelligheid in alle mogelijke vormen. Van lekkere taartjes, een mooi gedekte tafel en koesterende geurtjes. Dat ik mateloos veel respect voor je heb voor de sterke vrouw die jij was. Het leven was niet altijd gemakkelijk voor jou maar je droeg je verdriet zo waardig. Dat je zo goed voor jezelf zorgde. Dat ik trots was op jou met je mooie kapsel en de stijlvolle outfits. Jij die alle moeite bleef doen om zich in elegante schoentjes te werken en een bijpassende handtas uit de kast te toveren.

Lieve schat, vandaag zijn we nu 16 jaar later. Ik herken jou soms in wat ik doe. Zo durf ik af en toe ook wel eens te hamsteren en cadeautjes te kopen ‘voor het geval dat’. Die belanden ergens in de kast en worden dan vergeten. Hoeveel pakjes hebben we gevonden toen we je huisje opruimden… Soms kom je langs in mijn dromen. Dan streel ik je zachte grijze haren en knuffel je innig. Dat is al weer even geleden. Mijn raam staat open deze nacht…kom je nog eens langs in mijn droom?

Lies

 

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Dit is een vraagje om automatische spam te vermijden. Bedankt voor het begrip.
17 + 0 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.